Initiatief Zutphense stichting
Kerstfeest voor Braziliaanse straatkinderen

Zutphen, 1 oktober 2008
Een Braziliaans straatkind een onvergetelijke kerst bezorgen, dat kan iedereen! Daarom roept de Zutphense stichting ‘O Sal da Terra’ lezers op om 5 euro over te maken voor de actie ‘Natal em São Paulo’. Met de opbrengst wordt een vrolijke dag georganiseerd met cadeautjes en een maaltijd voor alle kinderen.

U kunt uw bijdrage voor de kinderen van O Sal da Terra overmaken op rekening: 45.38.13.453 (Zutphen), onder vermelding van ‘Kerstfeest’. Namens hen alvast een welgemeend: ‘Obrigado!’ Oftewel: dankuwel! Kijk voor meer informatie ook op deze website.

O Sal da Terra, wat ‘Het zout der aarde’ betekent, is in 2005 in Zutphen opgericht door twee vriendinnen, Chantal van Haaren (39), psychologe uit Culemborg en Elvire Dirx (39), jeugdhulpverleenster uit Zutphen. De stichting steunt een crèche voor straatkinderen in een arme wijk van São Paulo, met ruim 17 miljoen inwoners één van de grootste steden in de wereld.

Elvire en Chantal werkten in 1990 bijna een jaar lang als vrijwilligers in een crèche in São Paulo. De Braziliaanse coördinatrice van die crèche begon in 2005 in een andere wijk een nieuwe crèche voor straatkinderen: O Sal da terra. Dagelijks worden er zo’n veertig kinderen opgevangen. Ze doen mee aan activiteiten en krijgen -als er geld is- ook een maaltijd.

Vanuit Nederland probeert O Sal da Terra blijvende hulp en ondersteuning op te zetten. Zo wordt de crèche ondersteund door ‘Wings of support’, een project van KLM-medewerkers en heeft Bureau Jeugdzorg Gelderland een sponsorfietstocht voor ‘O Sal da Terra’ gehouden. Maar om O sal da Terra meer vaste inkomsten te kunnen bieden, blijven nieuwe, regelmatige bijdragen nodig.