Nieuwsbrief augustus 2008

Augustus 2008
Donaties, salarissen (probleem opgelost?!), permanente bazaar, (nog meer) tweedehands kleren, en Ana.

Donaties

Op vrijdag de 13e juni, de dag dat Nederland nog volop meedeed aan de EK, heeft BUREAU JEUGDZORG GELDERLAND een sponsorfietstocht gehouden voor O Sal da Terra. Dankzij de enthousiaste fietsers en veel aanhang heeft deze sponsorfietstocht het geweldige bedrag van 7200 euro opgeleverd!

Aan het einde van de rit is de cheque voor O Sal da Terra symbolisch overhandigd aan de penningmeester!

Psychologenpraktijk Mondriaanlaan uit Nieuwegein heeft 28 mei, tijdens hun 25-jarig jubileum in plaats van cadeau’s een donatie gevraagd voor, ondermeer, O Sal da Terra en dat heeft het mooie bedrag van bijna 1000 euro opgebracht!

Salarissen

In de nieuwsbrief van maart schetsten wij het probleem van de salarissen voor de crècheleidsters van O Sal da Terra. Het probleem is voor komend jaar opgelost door Wings of Support. Zij zullen het komende jaar garant staan voor de salarissen van de leidsters. Daarna zal er een meer structurele oplossing moeten worden gevonden maar wij hebben goede moed dat dat ook gaat lukken.

Permanente bazaar

Donaties en giften zijn afgelopen maanden o.a. gebruikt voor de maaltijden op O Sal da Terra, en het gebruiksklaar maken van de bazaar als zelfvoorzieningsproject voor de crèche. Op 12 juni was nog een incidentele bazaar, maar binnenkort kan er dagelijks kleding verkocht worden. De organisatie van wie dat gaat doen en op welke uren is in de afrondende fase.

Tweedehands kleren

De optie om tweede hands kleren naar winkels in Nederland te brengen, levert ook eerste resultaten op. In Brummen hebben we een winkel, Sol Luna, gevonden, waarmee het goed zaken doen is.

Wees dus niet terughoudend in het aanleveren van tweedehands spullen. Geef op dit moment vooral Elvire even een belletje. Chantal heeft het namelijk tijdelijk (!?) wat drukker in verband met de bevalling van een tweede mooie dochter.

Ana

Net als bij de geboorte van Tessa, komt Ana nu ook naar Nederland op uitnodiging van Theo en Chantal. Eind december, als de vakantie voor de Brazilianen begint, zal ze deze kant opkomen. Net als twee jaar geleden ligt het in onze planning om dan ook ‘O Sal da Terra’-presentaties te organiseren. Als iemand ideeën heeft voor een locatie, groep geïnteresseerden, of anderszins, laat het ons vooral weten. Alle hulp en ideeën zijn welkom.