Nieuwsbrief april 2008

April 2008
Wings of Support, tweedehands kleren, salarissen en Nederlandse donaties.

Wings of Support

Wings of Support, zijn we al vaker in de nieuwsbrief tegengekomen. Deze vrijwilligersorganisatie van KLM- en Martinairpersoneel heeft de bouw van een winkel op het terrein van O Sal da Terra, waar de tweedehands kleren permanent verkocht kunnen worden, gerealiseerd. Op de ramen en een likje verf na, is het project af.

Op de foto is Ana met twee mensen van Wings of support in gesprek. Achter Ana is het trapje naar de winkel te zien.

Tweedehands kleren

We hebben in de loop van de tijd redelijk wat kleren op onze zolders opgeslagen. Soms neemt de KLM een tas mee naar Sao Paulo, zodat het door iemand van de crèche opgehaald kan worden. De zolders geraken echter niet leeg. Navraag bij transportbedrijven en collega-vrijwilligersorganisaties levert echter nog geen andere manier op om de tweedehands kleren in Sao Paulo te krijgen. Het is vreselijk kostbaar en spullen bij de douane vrij krijgen, levert nog een extra groot obstakel op. Daar wordt nog wel eens eenzelfde bedrag als het verzenden gevraagd voor het ophalen. We hebben besloten dat het rendabeler is om bij een Nederlandse tweedehands winkel de kleren te laten verkopen en het geld dan over te maken. Bij deze dus het verzoek in goede staat verkerende kleren toch voor ons te bewaren. Laat het ons maar weten.

Salarissen

O Sal da Terra heeft bij de opening een donatie gekregen van een welgestelde Braziliaan, waardoor twee jaar lang het salaris van drie crècheleidsters betaald kon worden. Die twee jaar zijn bijna om. We zijn in Brazilië en Nederland dan ook naarstig op zoek naar oplossingen.

Nederlandse donaties

Het is geweldig om te zien dat er door kleinere en grotere donaties gemiddeld zo’n 1000 euro per kwartaal overgemaakt kan worden. Mensen zijn bereid hun verjaardagsgeld over te maken, er wordt gebridged voor dit goede doel, vaste maandelijkse bijdragen zien we binnen komen en op 13 juni gaat Bureau Jeugdzorg Gelderland een sponsorfietstocht houden voor O Sal da Terra. Elvire zal een deel (van de 200 km) mee fietsen, dus wie wil sponsoren, weet me te vinden.

De 1000 euro wordt voor een groot deel aan het voedsel, speelgoed, schoonmaakspullen en materialen voor de crèche besteed.