Nieuwsbrief november 2006

November 2006
Het verblijf van Ana (juni-augustus) in Nederland was uiteraard een feest. Wij hebben weer pompoen op z'n Braziliaans gegeten en Ana heeft gesmuld van Nederlandse poffertjes en fanatiek geoefend met fietsen. Daarnaast hebben we bijeenkomsten georganiseerd om O Sal da Terra te promoten.

Ana Maria Correa

Ondanks de vakantieperiode en de late uitnodigingen hebben we twee leuke en goede dagen gehad. Er werden veel ideeën uitgewisseld en vragen gesteld waarover O Sal da Terra weer na kan denken. Bijvoorbeeld de vraag of ze stagiaires aannemen. Ook het voorstel om tekeningen van de kinderen op te sturen om kalenders van te maken werd hartelijk ontvangen en daar gaat Ana ook werk van maken.


Ana en Chantal hebben ook een bezoek gebracht aan een medewerker van Wings of Support, Frank, die erg enthousiast was over de plannen van Ana. Als er weer geld is wil Ana de crèche uitbreiden met een berçario (babyafdeling) en een winkeltje waar men de kleding die men uit Nederland krijgt, permanent kan verkopen. Het is de bedoeling van Ana om dat winkeltje door ouderen uit de wijk te laten runnen, natuurlijk op vrijwillige basis.

Aan het einde van het jaar zal Frank O Sal da Terra bezoeken en hopelijk volgt uit dat bezoek verdere steun van Wings of Support voor het opzetten van de berçario en het winkeltje.

Kleding

De zolder staat vol, de kleren wachten op transport. Ook hiermee zit er schot in de zaak. Zodra er iemand van Wings of Support op Sao Paulo vliegt neemt diegene 1 koffer mee. Het wordt dan door crèchemedewerkers in het hotel van de steward(ess) opgehaald. Zo zijn er afgelopen maanden al heel wat koffers vervoerd.

Bezoek aan Brazilië

Eind december gaat de penningmeester met haar gezin de oceaan over om een bezoek aan de crèche, Ana en Minas Gerais (provincie boven Sao Paulo) te brengen. Natuurlijk wordt weer veel kleding en cadeautjes meegenomen. Een voetbalclub uit Zutphen heeft tevens een heel tenue en voetballen beschikbaar gesteld om mee te nemen voor de buurtvereniging vlakbij de crèche. We hopen zomersbruin en met veel foto's en de tekeningen voor kalenders terug te komen.

Financieel Stichtingnieuws

Een middelbare school uit Lochem heeft de WK-pool onder docenten ook aan O Sal da Terra gedoneerd.

Met de komst van Ana werd duidelijk dat zowel in Nederland commissie betaald moet worden voor het overmaken van geld, als ook in Brazilië hiervoor kosten berekend worden. Zodoende hebben we Ana een bankpasje bezorgd waarmee de commissie (hopelijk) omzeild (kan worden) wordt en zo'n € 50 bespaard wordt. De bank wil echter eerst met Ana in gesprek hierover.