Nieuwsbrief oktober 2005

Oktober 2005
Start met de opvang van kinderen kinderopvang, oprichting van de Nederlandse stichting en wie zijn wij nu eigenlijk?

Gestart

Sinds 3 oktober is O Sal da Terra dan ook eindelijk van start gegaan met de opvang van kinderen. Er worden nu iedere ochtend 12 kinderen opgevangen van 7.00-12.30uur. Helaas is het nu nog onmogelijk om meer kinderen gedurende de hele dag op te vangen omdat er onvoldoende geld is om de salarissen van de begeleidsters te betalen. Zij (Ana, Marcia en Valeria) doen dit nu op vrijwillige basis, naast hun betaalde banen.

Stichting

We hebben een nederlandse stichting voor O Sal da Terra! Sinds 24 augustus 2005 opgericht en nu ook bij de kamer van koophandel ingeschreven. Met een eigen bankrekening, een voorzitter en secretaris /penningmeester is het helemaal echt. Deze crèche gaat ons ook zo aan het hart, dat dit een kleine moeite is voor groot belang. Donateurs en sponsors zullen dit toch als eerste vragen. Binnenkort proberen we dan ook een kaartje te (laten) maken, om dit project te promoten.

Wie zijn WIJ dan eigenlijk?

WIJ zijn al de helft van ons leven twee vriendinnen. Chantal van Haaren, voorzitter van de stichting en Elvire Dirx, secretaris /penningmeester.

In 1990 gingen we samen voor het eerst naar Brazilië. We hadden een karig budget en nauwelijks kennis van de taal op zak, maar we gingen. Een jaar erop uit in onze studententijd en we zouden wel zien hoe ‘ver’ we zouden komen.

Werk vinden bleek zo eenvoudig nog niet, als je de taal niet spreekt. En bij Nederlanders werken was niet de opzet van naar Brazilië gaan. Na een maand kwamen we echter via via met Ana in contact en konden tegen kost en inwoning werken bij Estrela Nova, de crèche waar Ana toen coördinatrice was. Zeven maanden hebben we bij Ana gewoond en Braziliaans leren spreken, eten, dansen, Kerst en Oud en nieuw vieren, en nog zoveel meer...

Uiteindelijk zouden we na nog een aantal weken reizen weer huiswaarts gaan. Het was een ‘tempo marviliosa’, die we niet achter ons hebben gelaten! Meerdere malen zijn we teruggegaan om Ana op te zoeken, en zij heeft ons Kikkerlandje ook leren kennen (O.a. toen we beiden afstudeerden was ze erbij). De plannen van O Sal da Terra kwamen regelmatig voorbij, maar het was er steeds niet de tijd voor. Er was geen geld, te verbonden aan Estrela Nova, geen subsidie te verwachten, nog een studie af te maken, geen zielsverwanten en wat al niet meer. Tot dit jaar; 15 jaar nadat we haar hebben leren kennen. En reken maar dat we proberen er mede een succes van te maken. Met Nederlandse financiële hulp zal O Sal da Terra namelijk meer kans van slagen hebben.

Zo, WIJ hebben ons voorgesteld; en wie zijn jullie?

Reageer en doneer!

Op dit moment zijn we vooral op zoek naar donateurs die een vast bedrag per maand willen doneren voor langere tijd (bijvoorbeeld een jaar) om zo mee te helpen om de salarissen van de begeleidsters mee te kunnen financieren. Ieder bedrag is welkom, al is het 1 Euro per maand. Ben je van plan om maandelijks te doneren, stuur één van ons dan even een mailtje zodat we weten waar we op kunnen rekenen!