Nieuwsbrief maart 2005

Maart 2005
Inschrijving crèche en de wachtlijst. Evenementen: buurt bingo, en opening van de crèche.

Nieuws

19 maart 2005 was er een bijeenkomst voor ouders die hun kind wilden inschrijven voor de creche. Er waren circa 100 mensen en veel meer inschrijvingen dan de 30 waar de creche in eerste instantie mee zal beginnen. De overige zullen op de wachtlijst worden geplaatst en als er geld is om meer salarissen te betalen zullen er meer kinderen worden opgenomen in de crèche.

24 april 2005 wordt er in de wijk (Campin Jardimas) een bingo georganiseerd. De opbrengst zal worden gebruikt om verf te kopen om de creche te kunnen schilderen.

30 april 2005 is de officiële opening van de crèche. Met acht mensen uit Nederland zullen we de opening bijwonen. We hebben intussen voldoende kleding ingezameld die we mee nemen om daar via een bazaar te verkopen. De opbrengst is dan voor de verder aankleding van de creche bedoeld. Op de bazaar zal de kleding tegen heel lage prijzen verkocht worden. Mensen die helemaal geen geld hebben zullen kleding gratis krijgen.

Vanaf 9 mei 2005 zal de crèche daadwerkelijk in gebruik genomen worden.

Financiën

Op dit moment zijn er nog onvoldoende sponsoren om het salaris van 3 medewerkers voor een jaar te garanderen. Drie medewerkers is minimaal noodzakelijk om 30 kinderen te begeleiden (waarbij ook ‘s middags een warme maaltijd bereiden onder valt). Per persoon is er een minumumsalaris nodig van 200 E (600 reaal) per maand.